Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-01-2017
Zawijana kanapka na ciepło. Smak mozzarelli zapieczonej i pomidorów do tego posiekany szczypiorek stanowi bardzo smaczne połączenie. Gorąco polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1266
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1266
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Pomidora parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na plastry. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek siekamy.
Kromki układamy tak aby zachodziły za siebie. Wałkujemy. Wierzch smarujemy keczupem i kładziemy pokrojone pomidory. Należy posypać bazylią, posolić i popieprzyć.
Na pomidory dać ser mozzarella i szczypiorek. Zawinąć mocno we folię. Dać do lodówki na godzinę. Piec na suchej patelni z każdej strony. Przed pieczeniem należy folię zdjąć.