Do góry

Śniadania Przepis na:

Surówka dobra na wszystko

Surówka dobra na wszystko

Autor: KORAL

Przepisów i artykułów: 299 Ocena: 3349

Dodano: 27.05.2017

Odsłon: 57920

Surówka jest chrupiąca i przyjemnie orzeźwiająca. Imbir leczy migrenę i trzyma w ryzach cholesterol, zwiększa koncentrację i ułatwia trawienie. Orzeźwienie mięty, soczystość jabłka, rozgrzewanie imbiru.

Składniki

  • 2 ogórki gruntowe (110 g)
  • 2 lekko słodkie jabłka (280g ) + sok z cytryny
  • 3-4 liście sałaty masłowej
  • świeży imbir ( 5 g)
  • 8 listków mięty
  • Sos : jogurt naturalny 4 łyżeczki
  • cukier + sól
  • koperek
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogórki obierz i pokrój w drobną kostkę, posyp odrobiną soli.
    Jabłka obierz, pokrój w drobną kostkę i skrop sokiem z cytryny.
    Imbir oskrob i posiekaj.
    Liście sałaty umyj, porwij w drobne kawałki, listki mięty posiekaj.
    Wszystko razem dobrze wymieszaj.
    Sos.
    Jogurt naturalny połącz z szczyptą cukru, soli i posiekanym koperkiem.
    Sos delikatnie połącz z surówką i odstaw na 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 27 maja 2017 Dzięki. Zdjęcie na moim balkonie,z mojej mięty ale jeszcze nie z moich ogórków :) Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń