Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka kopenhaska - najlepsza:)

Surówka kopenhaska - najlepsza:)

Autor: szefowa-kuchni

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 1761

Dodano: 09.08.2017

Odsłon: 21227

Jedna z naszych ulubionych, obiadowych surówek. Zawsze robię jej sporą miskę na 2-3 dni. Polecam, jest prosta, smaczna i efektowna:).

Składniki

  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 3 marchewki
  • 3 ogórki kiszone/konserwowe
  • 1 cebula pęczek szczypioru
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki musztardy
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchew i ogórki ścieramy na tarce. Sałatę, cebulę, szczypior i natkę siekamy.

  2. Wszystkie warzywa przekładamy do miski, dodajemy musztardę, jogurt i przyprawy. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń