Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 10156

Dodano:

Odsłon: 7681

Pyszna i chrupiąca. Czerwona kapusta, bogactwo witaminy B1 i kolorowe papryki, wszystko wymieszane w sosie ananasowym z cytryną. Idealna do pieczonych mięs, zapiekanek.

Składniki

  • czerwona kapusta 550-600 g
  • 3 papryki : czerwona, zielona i żółta 500 g
  • Sos : sok ananasowy ( zalewa z puszki ) 100 ml
  • olej lniany 1-1,5 łyżki
  • syrop klonowy 1 łyżka
  • sok z cytryny 3/4-1 łyżka
  • sól do smaku
  • ew. natka pietruszki
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę i papryki opłukać.
    Kapustę pozbawić głąba, papryki gniazd nasiennych.

  2. Wszystko szatkujemy w plastry. Ja kroiłam w robocie kuchennym.
    Sos.
    Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą i polewamy surówkę.
    Surówkę można jeść po lekkim 10-15 minutowym przegryzieniu się smaków, ale najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 grudnia 2018 Sister :), pyszna sałatka i gdyby nie moja noga, to już bym jechał do Ciebie ;) Super :) Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń