Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można powiedzieć, że to samo zdrowie na talerzu :) Zapraszam dzisiaj na szybką surówkę, której bazą jest sałata pekińska, a wyrazistości dodaje jej grilowana cukinia i papryka. W sam raz jako dodatek do wielu dań.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i zostawić do wyschnięcia. Sałatę pekińską porwać na małe kawałki. Cukinie pokroić na plasterki, papryki w kostkę. Na patelni grillowej rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego i podsmażyć cukinie i paprykę doprze doprawione solą i pieprzem. Pomidora i ogórka pokroić wedle uznania. Sos koperkowy wymieszać z wodą i olejem rzepakowym (1 łyżka). Wszystkie warzywa, koperek i natkę pietruszki, dokładnie ale ostrożnie wymieszać. Zalać przygotowanym sosem. Smacznego :)