Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z grilowaną cukinią i papryką

Surówka z grilowaną cukinią i papryką

Autor: pelen_brzuszek

Przepisów i artykułów: 188 Ocena: 2278

Dodano: 18.02.2018

Odsłon: 64

Można powiedzieć, że to samo zdrowie na talerzu :) Zapraszam dzisiaj na szybką surówkę, której bazą jest sałata pekińska, a wyrazistości dodaje jej grilowana cukinia i papryka. W sam raz jako dodatek do wielu dań.

Składniki

  • Sałata pekińska 1/4 główki
  • Cukinia 1 szt. mała
  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Papryka żółta 1/2 szt.
  • Pomidor 1 szt.
  • Ogórek gruntowy 1 szt.
  • Natka pietruszki 2 łyżeczki posiekane
  • Koperek 2 łyżeczki posiekane
  • Sól morska
  • Pieprz
  • Sos koperkowo-zielony 2/3 opakowania
  • Woda 1 łyżka
  • Olej rzepakowy 3 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa dokładnie umyć i zostawić do wyschnięcia.

    Sałatę pekińską porwać na małe kawałki.

    Cukinie pokroić na plasterki, papryki w kostkę. Na patelni grillowej rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego i podsmażyć cukinie i paprykę doprze doprawione solą i pieprzem.

    Pomidora i ogórka pokroić wedle uznania.

    Sos koperkowy wymieszać z wodą i olejem rzepakowym (1 łyżka).

    Wszystkie warzywa, koperek i natkę pietruszki, dokładnie ale ostrożnie wymieszać. Zalać przygotowanym sosem.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń