Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagody goji, dieta wzbogacona w te owoce może pomóc wyregulować pracę serca, ciśnienie krwi, a także poziom cholesterolu i cukru. Nic dziwnego, że jagody te są nazywane czerwonymi diamentami Wschodu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1670
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3062
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1134
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1916
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1670
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3062
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1134
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1916
Składniki
Roszponkę dokładnie płuczemy i osuszamy. Owoce goji zalewamy niewielką ilością gorącej wody, dodajemy odrobinę miodu. Roszponkę wsypujemy do miski, posypujemy posiekaną cebulą, odrobiną soli i pieprzu. Całość mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się składników. Czosnek przeciskamy przez praskę i wszystkie składniki na sos mieszamy w słoiczku. Gotowym sosem polewamy roszponkę. Na koniec surówkę posypujemy pokruszoną fetą i odcedzonymi jagodami goji.