Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z roszponką i jagodami goji

Surówka z roszponką i jagodami goji

Autor:

Przepisów i artykułów: 439 Ocena: 6334

Dodano:

Odsłon: 3090

Jagody goji, dieta wzbogacona w te owoce może pomóc wyregulować pracę serca, ciśnienie krwi, a także poziom cholesterolu i cukru. Nic dziwnego, że jagody te są nazywane czerwonymi diamentami Wschodu.

Składniki

  • roszponka 70-80 g
  • Cebula biała 1 średnia
  • ser typu feta ok.70 g
  • jagody goji 15 g
  • sól, pieprz, miód
  • Sos : oliwa z oliwek 20 ml
  • sok z cytryny kilka kropli
  • mniejszy ząbek czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Roszponkę dokładnie płuczemy i osuszamy.
    Owoce goji zalewamy niewielką ilością gorącej wody, dodajemy odrobinę miodu.
    Roszponkę wsypujemy do miski, posypujemy posiekaną cebulą, odrobiną soli i pieprzu.
    Całość mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się składników.
    Czosnek przeciskamy przez praskę i wszystkie składniki na sos mieszamy w słoiczku. Gotowym sosem polewamy roszponkę.
    Na koniec surówkę posypujemy pokruszoną fetą i odcedzonymi jagodami goji.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń