Do góry

Dodatki Przepis na:

Szczawiowe pesto

Szczawiowe pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 2443

Dodano:

Odsłon: 272

Nie mogłam się oprzeć. Świeży majowy szczaw najlepszy. Do tego po garści orzechów, pestek dyni i ..........

Składniki

  • 3 garści świeżego szczawiu
  • garść obranych orzechów włoskich
  • garść obranych pestek dyni
  • ok. 80 ml oliwy z oliwek
  • 150g sera parmezan
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szczaw przebieramy myjemy i dokładnie osuszamy. Czosnek obieramy.
    Wrzucamy do blendera. Dorzucamy orzechy i pestki dyni, ścieramy parmezan dodajemy do reszty.
    Zaczynamy blendować powoli wlewając oliwę.
    Uzyskujemy odpowiednią dla nas konsystencję.
    W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z ulubionym makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń