Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szparagi z szynką parmeńską w sosie ziołowym"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 412
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 95
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 412
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 95
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Składniki
Jajka ugotować na twardo (10 minut od zagotowania lekko posolonej wody). Przestudzić, obrać ze skorupek. Białe szparagi opłukać, obrać, odciąć twarde końcówki. Pędy związać w pęczki. W wysokim garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, masła i szczypty cukru. Szparagi wstawić do garnka główkami do góry. Gotować pod przykryciem 15-20 minut.
Jajka na twardo pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Zioła opłukać, osuszyć, posiekać (część zostawić do dekoracji). Twarożek utrzeć z mlekiem i śmietaną, potem wymieszać z jajkami, cebulą i ziołami. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Ugotowane do miękkości szparagi wyjąć, ułożyć na półmisku. Polać przygotowanym sosem. Obok ułożyć plasterki szynki. Danie udekorować ziołami.Źródło: Życie na gorąco