Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na delikatne i puszyste naleśniki z dodatkiem świeżego szpinaku, który nadaje im niesamowitej i bardzo intensywnej zielonej barwy. Naleśniki są elastyczne i świetnie się zawijają. Idealnie komponują się z twarożkiem, hummusem lub wytrawnymi pastami. Gorąco polecam tę zieloną wersję naleśników, gdyż jest smaczna i bardzo pożywna :)
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666244
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 70
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 513
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5720
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 258
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666244
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 70
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 513
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5720
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 258
Składniki
Szpinak miksujemy z mlekiem, maślanką i wodą mineralną na jednolitą, zieloną masę, a następnie wbijamy 2 jajka, dodajemy przesianą mąkę, olej, cukier puder i szczyptę soli. Wszystkie składniki miksujemy dla odpowiedniego połączenia i napowietrzenia, a następnie odstawiamy na 10 minut, aby ciasto mogło "popracować".
Naleśniki smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni naleśnikowej (wysmarowanej delikatnie olejem przed pierwszą partią smażenia).
Gotowe naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam je z paprykowym hummusem oraz serkiem twarogowym z ziołami. Życzę smacznego! :)