Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dworze gorąco a obiad zjeść trzeba. Zazwyczaj gdy jest gorąco, mamy dużo mniejszy apetyt niż podczas chłodnych dni. Na taka pogodę proponuje fasolkę szparagową gotowaną na parze z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniaczkami a do popicia zimny kefir :)
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21357
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 137
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 280
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21357
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 137
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 280
Składniki
Fasolkę szparagową i ziemniaki gotuję na parze w parowarze. Na patelni rozgrzewam troszeczkę masła i smażę dwa jajka. Doprawiam solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki ubijam tłuczkiem i dodaję troszkę mleka i troszkę masła tak żeby wyszło puree. Wykładam na talerze i podaję z zimnym kefirem. Fasolkę można jeszcze posypać uprażona bułką tartą jeśli ktoś ma ochotę :)