Do góry

Dania główne Przepis na:

szybki lekki obiadek na upały

szybki lekki obiadek na upały

Autor:

Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 3079

Dodano:

Odsłon: 1379

Na dworze gorąco a obiad zjeść trzeba. Zazwyczaj gdy jest gorąco, mamy dużo mniejszy apetyt niż podczas chłodnych dni. Na taka pogodę proponuje fasolkę szparagową gotowaną na parze z jajkiem sadzonym i młodymi ziemniaczkami a do popicia zimny kefir :)

Składniki

  • 250 g fasolki szparagowej
  • 2 jajka
  • 2 większe młode ziemniaki lub kilka mniejszych
  • Kefir
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową i ziemniaki gotuję na parze w parowarze.

    Na patelni rozgrzewam troszeczkę masła i smażę dwa jajka. Doprawiam solą i pieprzem.

    Ugotowane ziemniaki ubijam tłuczkiem i dodaję troszkę mleka i troszkę masła tak żeby wyszło puree. Wykładam na talerze i podaję z zimnym kefirem. Fasolkę można jeszcze posypać uprażona bułką tartą jeśli ktoś ma ochotę :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń