Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad albo kolacja na cieplo. Kisz jest uniwersalnym daniem, które da sie szybko przygotowac, a mozliwosci wyboru nadzienia sa nieograniczone. Ten sklada sie z lososia, szpinaku, pomidorków, sera feta i orzeszków piniowych. Klasyczna i pyszna kombinacja.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1353
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12206
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1353
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12206
Składniki
Ciasto wyjac z lodówki 15 min. przed przygotowaniem. Swiezy szpinak umyc, a mrozony odmrozic. Cebule i czosnek obrac i drobno posiekac. Pomidory umyc i przekroic na polówki, lososia pokroic w podluzne plastry. Cebule z czosnkiem krótko podsmazyc na oliwie, dodac szpinak, doprawic sola i pieprzem, nastepnie dodac pomidory i wszystko jeszcze raz krótko podsmazyc. Na innej patelni usmazyc lososia. Mleko wymieszac z jajkiem, dodac sól i pieprz. Ciasto francuskie wlozyc do foremki, lacznie z brzegiem i nakluc je kilkakrotnie widelcem. Na ciasto wylozyc szpinakowe nadzienie i lososia, zalac masa mleczno-jajeczna i posypac orzeszkami piniowymi. Piec ok. 20-25 min. w temp. 200° C
Przed podaniem posypac pokruszonym serem feta.