Do góry

Dania główne Przepis na:

Tadżin z Maroka

Tadżin z Maroka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 7

Smaczny pomysł na "Tadżin z Maroka"

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 pokrojone cebule
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • 2 papryki (czerwona i żółta)
  • 2 pokrojone papryczki chili
  • szklanka ugotowanej soczewicy
  • pieprz
  • kolendra
  • pokrojona w plasterki cukinia
  • sól
  • olej
  • szklanka bulionu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzej tłuszcz i lekko podsmaż na nim cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone mięso i podduś razem z przyprawami. Do mięsa dodaj pokrojone warzywa i wlej bulion. Dodaj soczewicę i dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń