Do góry

Desery Przepis na:

Tajski kokosowy ryż

Tajski kokosowy ryż

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 777

Dodano:

Odsłon: 2917

lekki deser z kokosowego ryżu z limonką. Orzeźwiający smak z nutką kokosa, w sam raz do zabrania pod palmę na hamak.

Składniki

  • 75g ryżu
  • 120ml mleka kokosowego
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1 limonka – sok
  • woda
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Ryż dobrze wypłukać w zimnej wodzie i odsączyć.

    Do garnka z zimną wodą dodać ryż i wszystko zagotować. Gotować ok 10minut.

    Odlać wodę, dodać dwie łyżki świeżej wody i mleko kokosowe, gotować na małym ogniu.
    Dodać cukier i sok z limonki.

    Zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut, do momentu aż ryż wchłonie płyn.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń