Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna.. Może przesadziłam , ale zjadłam prawie całą :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11888
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16213
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5168
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11888
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16213
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5168
Składniki
Z podanych składników (oprócz bułki tartej) zagnieść kruche ciasto. Włożyć do lodówki na około godzinę.
W tym czasie rabarbar obieramy , kroimy na małe kawałeczki.(1 cm) Smażymy z 1/2 szklanki cukru. Ciastem wykleić tortownicę. Moja miała 20 cm średnicy. Piekłam 15 minut w 200* Po upieczeniu ciasto posypać bułka tartą. Wyłożyć rabarbar, ćwiartki truskawek. Dopiec jeszcze 15 minut w 160* Naprawdę gorąco polecam :)