Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już nie mogę się doczekać tych wszystkich świeżych, wiosennych warzyw!
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 252
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 358
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1486
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 252
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 358
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1486
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiewamy i nożem siekamy z pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto i odstawiamy do lodówki na 2 godziny lub do zamrażarki na 45minut. Schłodzone wałkujemy i przekładamy na formę. Dociskamy, widelcem dziurkujemy, by nie wybrzuszało się w trakcie pieczenia. W celu obciążenia możemy użyć specjalnych kulek ceramicznych, grochu lub- jak to robi Agnieszka z bloga Lady Kitchen- wyparzonych kamyczków :) Tartę podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 200⁰C przez 15 minut.
Farsz- Pieczarki myjemy, osuszamy, a jeśli są większe przekrawamy na pół. Rumienimy na maśle ze szczyptą soli. Jajka ubijamy trzepaczką do zwiększenia objętości, dodajmy cząstki sera, bób, pieczarki oraz posiekaną natkę botwinki. Doprawiamy do smaku- głównie pieprzem. Przelewamy na podpieczony spód, wyrównujemy i pieczemy ponownie w temp 190⁰C przez 30 minut.