Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już nie mogę się doczekać tych wszystkich świeżych, wiosennych warzyw!
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 758
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 707
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4519
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 758
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 707
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4519
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiewamy i nożem siekamy z pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto i odstawiamy do lodówki na 2 godziny lub do zamrażarki na 45minut. Schłodzone wałkujemy i przekładamy na formę. Dociskamy, widelcem dziurkujemy, by nie wybrzuszało się w trakcie pieczenia. W celu obciążenia możemy użyć specjalnych kulek ceramicznych, grochu lub- jak to robi Agnieszka z bloga Lady Kitchen- wyparzonych kamyczków :) Tartę podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 200⁰C przez 15 minut.
Farsz- Pieczarki myjemy, osuszamy, a jeśli są większe przekrawamy na pół. Rumienimy na maśle ze szczyptą soli. Jajka ubijamy trzepaczką do zwiększenia objętości, dodajmy cząstki sera, bób, pieczarki oraz posiekaną natkę botwinki. Doprawiamy do smaku- głównie pieprzem. Przelewamy na podpieczony spód, wyrównujemy i pieczemy ponownie w temp 190⁰C przez 30 minut.