Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar

Przepis dnia 2011-11-13
Tatar

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 928

Dodano:

Odsłon: 13849

Dla osób lubiących surowe mięso, zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • Polędwica wołowa ( ja często używam pieczeni, ponieważ polędwica jest dość droga), 40 dag
  • cebula, 1 szt
  • ogórek konserwowy, 2 szt
  • grzyby marynowane, kilka sztuk
  • żółtko jajka, 2 szt
  • olej
  • sól i pieprz
  • Sok z cytryny lub kwasek cytrynowy w płynie
  • maggi
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić, rozdzielić na dwie porcje, uformować tak jak na zdjęciu, z wgłębieniem. Żółtko, dodać do wgłębienia w mięsie. Posiekać bardzo drobno cebulę, ogórki i grzybki, dołożyć do mięsa. W trakcie rozrabiania doprawiać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 20 listopada 2011 Super ten tatar ,robię od wieków prawie identyczny i nigdy nie dodawałam wody,a tym bardziej sardynki.Nie wiem tylko po co dajesz sok z cytryny?

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 13 listopada 2011 fantastyczny przepis,kocham tatara....ja dodaje jeszcze sardynki z puszki,ale ta wrsja jest rowniez przepyszna.pozdrawiam serdecznie;)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kermeet 12 listopada 2011 To "Oczywiście przepisów zero ale dużo do powiedzenia" to do mnie? bo nie bardzo wiem o co chodzi

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alicja 11 listopada 2011 Do mięsa trzeba dodać trochę wody bo będzie podeszwa,pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alicja 11 listopada 2011 Oczywiście przepisów zero ale dużo do powiedzenia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń