Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną i szybką roladę.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1712
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3230
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26717
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1712
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3230
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26717
Składniki
Wykonanie: Galaretki ugotować oddzielnie kolorami według opisu na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, utrzeć i połączyć delikatnie z mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać łyżką. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Ciasto wyjąć delikatnie, położyć na ściereczkę i razem z papierem do pieczenia zwinąć w rulon do ostygnięcia. W między czasie śmietanę wymieszać z cukrem, żelatyną rozpuszczoną w odrobinie wody. Dodać pokrojone galaretki, wymieszać z kilkoma kroplami aromatu. Przygotowaną galaretkę nałożyć na zimną roladę, zwinąć ponownie i odstawić do lodówki do schłodzenia. Posypać cukrem pudrem i podawać (kroić w grube kromki).