Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krem z biszkoptami, kawą i adwokatem
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 284
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1400
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 260
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 984
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 284
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1400
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 260
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 984
Składniki
Jajka sparzamy wrzątkiem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka z pudrem miksujemy - nad zapalonym palnikiem, lub w kąpieli wodnej. Następnie garnek odkładamy na bok, dodajemy ser i miksujemy. Kawę z cukrem rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Do masy serowej dodajemy pianę z białek, i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Biszkopty maczamy w wywarze z kawy, układamy na spodzie pucharka, przykrywamy masą. Warstwy powtarzamy. Na koniec deser polewamy adwokatem. Adwokat można dodać do wywaru z kawy - wtedy kawę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody!