Do góry

Desery Przepis na:

tort ANIA

tort ANIA

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 2232

bardzo pyszne ciacho.rozplywacsie w ustach.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mąke polączyc z proszkem do pieczenia ,margaryna,dodac cuker i dodac żultka.wszystko zamieszac.tiasto podielic na 3 częsci.rozwalkowac każdyj .ulożyc na bliaszce posmarowanej tluszczem i posypanyj mąka.na wierch wylożyc1/3 częsci piany.

  2. bialka ubic z 1szkl cukier-puder na sztywno dodac pokruszoni orzechy dokladnie wymieszac lyżka. piec 180C-20min.ukladamy;pliacek,krem kajmakowy,pliacek krem i pliacek.wszystko dociskamy i shladzamy.SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 09 grudnia 2010 Proponuję napisać przepis od nowa. Pomijając język i składnię, to "składniki" nie pokrywają się z tymi wymienionymi w "opisie przygotowania". Brakuje też podstawowych informacji: czy piec każdą część (w tortownicy ?) osobno ? Jaką pianę (1/3) wyłożyć na wierzchu ? Skąd ta piana i z czego ? Co to jest wymieniona w składnikach masa kajmakowa? Ma być gotowa (kupiona) ? Jak upiec te białka ubite z orzechami ? Uff... Może chodzi o to, że piekę w tortownicy rozwałkowany placek z nałożoną nań ubitą pianą z orzechami, a potem tak upieczony placek smaruję gotową masą kajmakowa z puszki i dociskam kolejnym plackiem (???)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń