Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne tostowe roladki. Są przepyszne, pachnące cynamonem i mają nadzienie z serka i tuskawek.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 520
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 812
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 520
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 812
Składniki
Tosty rozwałkować wałkiem, aż będą płaskie. Obciąć twarde brzegi, ale proszę nie wyrzucać. Można pociąć je w kostkę i zrobić malutkie grzaneczki do zupy np. cebulowej.
Truskawki pociąć w kostkę, każdy tost posmarować serkiem masarpone według upodobania i rozłożyć na nim truskawki, ale nie przesadzajmy z nadzieniem, bo trudno będzie je zrolować lub mogą się rozpaść. Zwijaj tosty dość ciasno w roladki.
Mleko roztrzep z jajkiem. Roladki obtaczaj w masie jajecznej, aż będą dokładnie pokryte i smaż na masełku na złoty kolor. Cukier zmieszaj z cynamonem i obtaczaj w nim jeszcze gorące roladki. Smacznego!