Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne tostowe roladki. Są przepyszne, pachnące cynamonem i mają nadzienie z serka i tuskawek.
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 429
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37258
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2549
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 191
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 209
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 429
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37258
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2549
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 191
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 209
Składniki
Tosty rozwałkować wałkiem, aż będą płaskie. Obciąć twarde brzegi, ale proszę nie wyrzucać. Można pociąć je w kostkę i zrobić malutkie grzaneczki do zupy np. cebulowej.
Truskawki pociąć w kostkę, każdy tost posmarować serkiem masarpone według upodobania i rozłożyć na nim truskawki, ale nie przesadzajmy z nadzieniem, bo trudno będzie je zrolować lub mogą się rozpaść. Zwijaj tosty dość ciasno w roladki.
Mleko roztrzep z jajkiem. Roladki obtaczaj w masie jajecznej, aż będą dokładnie pokryte i smaż na masełku na złoty kolor. Cukier zmieszaj z cynamonem i obtaczaj w nim jeszcze gorące roladki. Smacznego!