Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne tostowe roladki. Są przepyszne, pachnące cynamonem i mają nadzienie z serka i tuskawek.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5350
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34494
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2148
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113812
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5350
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34494
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2148
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113812
Składniki
Tosty rozwałkować wałkiem, aż będą płaskie. Obciąć twarde brzegi, ale proszę nie wyrzucać. Można pociąć je w kostkę i zrobić malutkie grzaneczki do zupy np. cebulowej.
Truskawki pociąć w kostkę, każdy tost posmarować serkiem masarpone według upodobania i rozłożyć na nim truskawki, ale nie przesadzajmy z nadzieniem, bo trudno będzie je zrolować lub mogą się rozpaść. Zwijaj tosty dość ciasno w roladki.
Mleko roztrzep z jajkiem. Roladki obtaczaj w masie jajecznej, aż będą dokładnie pokryte i smaż na masełku na złoty kolor. Cukier zmieszaj z cynamonem i obtaczaj w nim jeszcze gorące roladki. Smacznego!