Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Twarogowe placki z jagodami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1315
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
<strong>Ewelina Kittner z Rybnika</strong>
Twaróg miksuję. Dodaję kaszę mannę, żółtka i cukier puder. Mieszam.
2Białka ubijam na sztywną pianę i ostrożnie łączę z ciastem. Mieszam.
Nabieram na łyżkę po porcji ciasta i przekładam na talerz z mąką. Obtaczam w niej ciasto i formuję w dłoniach placuszki. Smażę je na rozgrzanym oleju na złoto. Jagody zasypuję cukrem i gotuję na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
40 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 4-5 porcjiŹródło: Kobieta i życie