Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sycący sernik z pysznym karmelem, oblany czekoladą jak pyszne znane batoniki TWIX.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1241
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 702
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 52
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2715
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1241
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 702
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 52
Składniki
Do miski dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jajko oraz masło o temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki szybko zagniatamy. keksówke (26x12 cm) wykładamy papierem do pieczenia i równomiernie wykładamy ciasto, wyrównujemy. Pieczemy 15 minut w temperaturze 190 stopni.
W misce mieszamy ser, cukier, budyń jajka oraz mleko skondensowane. Wszystko razem miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Wylewamy na przygotowane wcześniej ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15 min a następnie przez 40 minut pieczemy w temperaturze 150 stopni.
Kiedy sernik przestygnie wykładamy je z formy. W mikrofali podgrzewamy kajmak żeby łatwiej było na nam go rozprowadzić. Smarujemy nim masę sernikową.
Całość oblewamy polewą czekoladową która rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciasto wkładamy do lodówki do czasu kiedy czekolada nam zastygnie. Przed podaniem wyjmujemy ok. 20 minut wcześniej z lodówki.