Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis znalazłam w jednej z gazet wnętrzarskich. Trochę obawiałam się dodatku lawendy do mięsa, ale zupełnie niepotrzebnie. Lekko przepis zmodyfikowałam, coś tam dodałam od siebie i tak oto wyszły przepyszne, lekkie udka. W sam raz na letni obiad pod chmurką.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 80
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17801
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 433
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5305
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2800
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 80
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17801
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 433
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5305
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2800
Składniki
Udka myję i osuszam ręcznikiem papierowym a następnie nacieram solą. Pozostałe składniki łączę ze sobą i mieszam aż utworzą jednorodną konsystencję. Udka wkładam do żaroodpornego naczynia, zalewam marynatą i wstawiam do lodówki na ok.3 godziny. W tym czasie 2-3 razy obracam je w marynacie.
Zamarynowane udka piekę w piekarniku nastawionym na 180 stopni z termoobiegiem, przykryte folią aluminiową. Po pół godzinie zdejmuję folię, obracam udka i piekę jeszcze jakieś 15-20 minut aż będą miękkie.
3. Podałam je z ryżem jaśminowym i z sałatą masłową z pomidorami. Smacznego!