Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis znalazłam w jednej z gazet wnętrzarskich. Trochę obawiałam się dodatku lawendy do mięsa, ale zupełnie niepotrzebnie. Lekko przepis zmodyfikowałam, coś tam dodałam od siebie i tak oto wyszły przepyszne, lekkie udka. W sam raz na letni obiad pod chmurką.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13176
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4191
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43100
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 506
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 401
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 454
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13176
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4191
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43100
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 506
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 401
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 454
Składniki
Udka myję i osuszam ręcznikiem papierowym a następnie nacieram solą. Pozostałe składniki łączę ze sobą i mieszam aż utworzą jednorodną konsystencję. Udka wkładam do żaroodpornego naczynia, zalewam marynatą i wstawiam do lodówki na ok.3 godziny. W tym czasie 2-3 razy obracam je w marynacie.
Zamarynowane udka piekę w piekarniku nastawionym na 180 stopni z termoobiegiem, przykryte folią aluminiową. Po pół godzinie zdejmuję folię, obracam udka i piekę jeszcze jakieś 15-20 minut aż będą miękkie.
3. Podałam je z ryżem jaśminowym i z sałatą masłową z pomidorami. Smacznego!