Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis znalazłam w jednej z gazet wnętrzarskich. Trochę obawiałam się dodatku lawendy do mięsa, ale zupełnie niepotrzebnie. Lekko przepis zmodyfikowałam, coś tam dodałam od siebie i tak oto wyszły przepyszne, lekkie udka. W sam raz na letni obiad pod chmurką.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29216
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1648
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18554
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 664
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29216
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1648
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 137
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18554
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 664
Składniki
Udka myję i osuszam ręcznikiem papierowym a następnie nacieram solą. Pozostałe składniki łączę ze sobą i mieszam aż utworzą jednorodną konsystencję. Udka wkładam do żaroodpornego naczynia, zalewam marynatą i wstawiam do lodówki na ok.3 godziny. W tym czasie 2-3 razy obracam je w marynacie.
Zamarynowane udka piekę w piekarniku nastawionym na 180 stopni z termoobiegiem, przykryte folią aluminiową. Po pół godzinie zdejmuję folię, obracam udka i piekę jeszcze jakieś 15-20 minut aż będą miękkie.
3. Podałam je z ryżem jaśminowym i z sałatą masłową z pomidorami. Smacznego!