Do góry

Przekąski Przepis na:

Warkocze ze szpinakiem

Warkocze ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2193 Ocena: 12799

Dodano:

Odsłon: 977

Po jednym kawałku będziesz prosił o drugi. Polecam ten przepis.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Szpinak ugotuj, odsącz , rozdrobnij i połączyć z pokrojonym serem. Jajka ubij i wymieszaj ze szpinakiem. Następnie przypraw do smaku i jeszcze raz wymieszaj. Na stolnicy rozłóż ciasto francuskie, połóż na środku plasterki szynki, wyłóż na nią przygotowany szpinak. Część ciasta nie przykrytą farszem pokrój tak, aby powstały wąskie , odchodzące do środka paseczki. Zawijaj je wokół farszu jak warkocz, ciasno oplatając środek. Jajko rozbełtaj ze śmietanką, polakieruj ciasto i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń