Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przekąska do pracy i szkoły.
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 167
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 383
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 229
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 167
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 383
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 229
Składniki
Składniki na blachę 24/28 cm. Pieczemy dwa ciasta z cukinią. Podaję składniki na jedno, należy je więc podwoić ! Cukinię posolić, wlać olej i żółtka, wymieszać. Wsypać mąkę, ponownie wymieszać. Na końcu dodać ubitą pianę z białek, delikatnie połączyć. Piec na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia 20 minut w 170* Brokuła krótko zagotować w osolonej wodzie. Odcedzić i zmiażdżyć widelcem. Dodać twaróg i doprawić do smaku. Oba blaty ciasta z cukinią przełożyć farszem. Krótko zapiec w piekarniku. Ok. 10 min.