Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże warzywa w formie lekkich sajgonek i pasta z pysznego bobu :)
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 400
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 491
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 400
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 491
Składniki
Bób ugotować, a następnie lekko rozgnieść widelcem z dodatkiem sosu sojowego.
Dynię, cukinię i kalarepę pokroić w słupki, oprószyć przyprawami i ugrillować w piekarniku (180stopni/20minut).
Sezam lekko uprażyć na suchej patelni teflonowej.
Papier ryżowy namoczyć, a następnie nałożyć pastę z bobu, sałatę i grillowane warzywa- zawinąć.
Gotowe sajgonki posypać uprażonym sezamem i gotowe!