Świeże warzywa w formie lekkich sajgonek i pasta z pysznego bobu :)
Warzywne sajgonki z sezamem i pastą z bobu
Składniki
- 5 arkuszy papieru ryżowego
- kilka plastrów dyni piżmowej
- 3 liście sałaty
- 100g cukinii
- pół kalarepy
- 100g bobu
- 1 łyżka sezamu
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- przyprawy: curry, zioła prowansalskie chilli
Składniki
- 5 arkuszy papieru ryżowego
- kilka plastrów dyni piżmowej
- 3 liście sałaty
- 100g cukinii
- pół kalarepy
- 100g bobu
- 1 łyżka sezamu
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- przyprawy: curry, zioła prowansalskie chilli
Etapy przygotowania
Bób ugotować, a następnie lekko rozgnieść widelcem z dodatkiem sosu sojowego.
Dynię, cukinię i kalarepę pokroić w słupki, oprószyć przyprawami i ugrillować w piekarniku (180stopni/20minut).
Sezam lekko uprażyć na suchej patelni teflonowej.
Papier ryżowy namoczyć, a następnie nałożyć pastę z bobu, sałatę i grillowane warzywa- zawinąć.
Gotowe sajgonki posypać uprażonym sezamem i gotowe!
Przepis w Waszym wykonaniu (1)
Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14673
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Przyprawy
- Cynamon
- Ciasta
- Torty
- Kremy
Odsłon: 96
Ostatnio komentowane przepisy
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14673
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Orzechy
- Włoskie
- Przyprawy
- Cynamon
- Ciasta
- Torty
- Kremy
Odsłon: 96
Składniki
- 5 arkuszy papieru ryżowego
- kilka plastrów dyni piżmowej
- 3 liście sałaty
- 100g cukinii
- pół kalarepy
- 100g bobu
- 1 łyżka sezamu
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- przyprawy: curry, zioła prowansalskie chilli
Bób ugotować, a następnie lekko rozgnieść widelcem z dodatkiem sosu sojowego.
Dynię, cukinię i kalarepę pokroić w słupki, oprószyć przyprawami i ugrillować w piekarniku (180stopni/20minut).
Sezam lekko uprażyć na suchej patelni teflonowej.
Papier ryżowy namoczyć, a następnie nałożyć pastę z bobu, sałatę i grillowane warzywa- zawinąć.
Gotowe sajgonki posypać uprażonym sezamem i gotowe!
Pięknie, się prezentują , i bardzo apetycznie już mam wielką ochotę aby je zjeść Pozdrawiam