Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam leczo w/g oryginalnego przepisu od rodowitego Węgra. I kolejny raz się przekonałam że czasem mniej znaczy lepiej. Potrawa jest prosta bez żadnych udziwnień typu kabaczki, cukinie czy inne warzywa. Leczo wyszło przepyszne i odtąd będę robiła tylko takie...
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 895
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 51
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 117
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 641
Polecam.
Odsłon: 242
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 531
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 895
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 51
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 117
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 641
Polecam.
Odsłon: 242
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 531
Składniki
W rondlu rozgrzać smalec, wrzucić pokrojoną cebulę i kiełbasę, kiedy się zarumieni nalezy dodać słodką paprykę w proszku ( w dużej ilości ) wsypujemy na chwilę przed dorzuceniem pomidorów, żeby się trochę w tłuszczu przesmażyła. Ciemnieje wtedy a jej smak i aromat stają się intensywniejsze, musimy tylko uważać żeby nie przypalić bo zgorzknieje.
Następnie dorzucamy pokrojoną paprykę; ja kroiłam w dość duże kawałki żeby nie "znikła" po około 10-15 minutach dorzuciłam pokrojone pomidory obrane ze skóry. Doprawiamy solą, pieprzem, dosypałam też chilli. Dusiłam ok 15 minut