Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta kojarzą mi się zawsze z daniami, które bardzo rzadko goszczą na naszym stole w reszcie roku. Tak jest własnie z dzisiejszą sałatką. Kiedy byłam dzieckiem i jeździliśmy do babci w czasie wielkanocny zawsze można było ją znaleźć na stole. Prosta w składzie, szybka w przygotowaniu i do tego bardzo smaczna. Jeśli chcecie by sałatka mogła dłużej poleżeć w lodówce nie łączce jej z majonezem. Dodajcie go dopiero w dniu kiedy będziecie ją jedli.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2316
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3450
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4151
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73929
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 565
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2316
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3450
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4151
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73929
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 565
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w mniejsze części. W rondelku rozgrzewamy masło i podsmażamy pieczarki. Gdy będą gotowe lekko je doprawiamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Por (białą i zieloną część) drobno siekamy i przekładamy na sitko. Przelewamy go dwa razy wrzątkiem i następnie zimną wodą.
Do miseczki przekładamy pieczarki, por oraz jajka pokrojone w drobną kostkę. Dodajemy szczypiorek, śmietanę, majonez, przyprawy i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy na około 10 minut by składniki się przegryzły.