Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta kojarzą mi się zawsze z daniami, które bardzo rzadko goszczą na naszym stole w reszcie roku. Tak jest własnie z dzisiejszą sałatką. Kiedy byłam dzieckiem i jeździliśmy do babci w czasie wielkanocny zawsze można było ją znaleźć na stole. Prosta w składzie, szybka w przygotowaniu i do tego bardzo smaczna. Jeśli chcecie by sałatka mogła dłużej poleżeć w lodówce nie łączce jej z majonezem. Dodajcie go dopiero w dniu kiedy będziecie ją jedli.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666284
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 101
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 557
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5750
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 980
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666284
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 101
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 557
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5750
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 980
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w mniejsze części. W rondelku rozgrzewamy masło i podsmażamy pieczarki. Gdy będą gotowe lekko je doprawiamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Por (białą i zieloną część) drobno siekamy i przekładamy na sitko. Przelewamy go dwa razy wrzątkiem i następnie zimną wodą.
Do miseczki przekładamy pieczarki, por oraz jajka pokrojone w drobną kostkę. Dodajemy szczypiorek, śmietanę, majonez, przyprawy i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy na około 10 minut by składniki się przegryzły.