Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta kojarzą mi się zawsze z daniami, które bardzo rzadko goszczą na naszym stole w reszcie roku. Tak jest własnie z dzisiejszą sałatką. Kiedy byłam dzieckiem i jeździliśmy do babci w czasie wielkanocny zawsze można było ją znaleźć na stole. Prosta w składzie, szybka w przygotowaniu i do tego bardzo smaczna. Jeśli chcecie by sałatka mogła dłużej poleżeć w lodówce nie łączce jej z majonezem. Dodajcie go dopiero w dniu kiedy będziecie ją jedli.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w mniejsze części. W rondelku rozgrzewamy masło i podsmażamy pieczarki. Gdy będą gotowe lekko je doprawiamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Por (białą i zieloną część) drobno siekamy i przekładamy na sitko. Przelewamy go dwa razy wrzątkiem i następnie zimną wodą.
Do miseczki przekładamy pieczarki, por oraz jajka pokrojone w drobną kostkę. Dodajemy szczypiorek, śmietanę, majonez, przyprawy i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy na około 10 minut by składniki się przegryzły.