Do góry

Sałatki Przepis na:

Wielkanocna sałatka z rzeżuchą

Wielkanocna sałatka z rzeżuchą

Autor:

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 2495

Dodano:

Odsłon: 10656

Rzeżucha bez wątpienia kojarzy nam się z Wielkanocą, chyba w każdym domu (a już zwłaszcza gdzie są dzieci) znajdziemy ją na parapecie. Jest nie tylko piękną ozdobą, ale i zawiera w sobie wiele wartości odżywczych, dlatego wykorzystujmy ją gdzie się da. Dlatego dzisiaj w roli głównej właśnie rzeżucha i oczywiście jajka, których na Wielkanoc nigdy za mało. ;)

Składniki

  • Rzeżucha posiekana 6 łyżek
  • Jajka 3 szt.
  • Papryka żółta 1/4 szt.
  • Papryka czerwona 1/4 szt.
  • Ogórek zielony 1/3 szt.
  • Rzodkiewki 7-9 szt.
  • Majonez 2 łyżki
  • Jogurt naturalny typu islandzkiego 3 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, a następnie pokroić w kostkę.

    Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć.

    Ogórek zielony obrać i pokroić w drobną kostkę.

    Obie papryki i rzodkiewki również pokroić w kosteczkę.

    Rzeżuchę drobno posiekać.

    W miseczce wymieszać jogurt naturalny z majonezem, doprawić solą i pieprzem.


    W dużej misce wymieszać razem wszystkie składniki.


  2. W dużej misce wymieszać razem wszystkie składniki.

  3. Smacznego :)

  4. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 25 marca Dla mnie Twoja sałatka - pierwsza klasa!:)Pychota!A rzeżuchę uwielbiam i przy okazji swojego przepisu na jajka faszerowane z rzeżuchą pisałam,że sieję ją nie tylko na Wielkanoc a przez cały rok:)))) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń