Do góry

Przekąski Przepis na:

Wielkanocny gulasz w bułce

Wielkanocny gulasz w bułce

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2008 Ocena: 10162

Dodano: 05.03.2018

Odsłon: 3361

Szybka i smaczna przekąska na stół świąteczny.

Składniki

  • Wątróbka drobiowa ½ kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Ketchup pikantny 2 łyżki
  • Pieczarki 25 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
  • Bułeczki
  • Tłuszcz do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wątróbkę dokładnie oczyścić, opłukać i osuszyć. Rozgrzać tłuszcz na patelni, włożyć wątróbkę, pokrojone pieczarki i cebulę. Smażyć do zrumienienia, następnie przyprawić do smaku, wymieszać z ketchupem, posiekaną natka pietruszki. Przełożyć do wydrążonych bułeczek i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń