Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczny kompot z suszu. Dokładnie taki kompot jest u nas na wigilijnym stole.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 60
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 60
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11029
Składniki
Śliwki i morele zalewamy wodą i wstawiamy do gotowania. Cytrynę myjemy i parzymy wrzątkiem, kroimy w grube plastry i dodajemy do owoców. Dodajemy przyprawy. Gotujemy wszystko na małym ogniu około 1 godziny. Po ugotowaniu odcedzamy owoce i słodzimy kompot miodem. Kompot najlepiej smakuje mocno schłodzony.