Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny gulasz wołowy z pomidorami, oliwkami i ziołami prowansalskimi. Sycące danie jednogarnkowe, może być serwowane z różnymi dodatkami.
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 441
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 118
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5484
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1092
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 428
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1167
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 441
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 118
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5484
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1092
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 428
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1167
Składniki
Boczek kroimy w paski, cebulę w półtalarki, czosnek drobno siekamy. Boczek podsmażamy w rondlu, aż się zrumieni. Dodajemy czosnek i cebulę i chwilę dusimy. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grubą kostkę. Oprószamy mąką i smażymy na patelni mocno rozgrzanym tłuszczu. Gdy mięso zrumieni się wlewamy bulion i chwilę dusimy, a następnie przekładamy do rondla z boczkiem, cebulą i czosnkiem. Przyprawiamy solą, dodajemy ketchup i łyżeczkę ziół prowansalskich. Mięso dusimy do miękkości (1-1,5 godziny). Pod koniec dodajemy pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, oliwki pokrojone na połówki, miód pitny i pieprz. Dusimy jeszcze około 15 minut, by smaki się wymieszały. Na końcu dokładamy posiekaną natkę. Gulasz można podawać z pieczywem, ugotowanymi ziemniakami lub lanym ciastem.