Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowa suszona wędlina - minimalistyczna i najlepsza
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5619
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1530
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5619
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12211
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1530
Składniki
Mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam w cukrze, zasypuję, przekładam do jakiejś miski, owijam folią i wstawiam na około 30-35 godzin do lodówki.
Po tym czasie myję mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam w soli, zasypuję, przekładam do jakiejś miski, owijam folią i ponownie wstawiam do lodówki na około 25-30 godzin.
Po tym czasie myję mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam z każdej strony w pieprzu i wkładam do pończochy. Zawieszam w ciemnym, przewiewnym i suchym miejscu na minimum 4-5 dni. Wołowina wyszła po tym czasie idealna. Różowa i jędrna w środku, ładnie wysuszona z zewnątrz. Przekładam mięso do pojemnika i przechowuję w lodówce.