Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowa suszona wędlina - minimalistyczna i najlepsza
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7638
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2663
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71147
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7638
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2663
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71147
Składniki
Mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam w cukrze, zasypuję, przekładam do jakiejś miski, owijam folią i wstawiam na około 30-35 godzin do lodówki.
Po tym czasie myję mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam w soli, zasypuję, przekładam do jakiejś miski, owijam folią i ponownie wstawiam do lodówki na około 25-30 godzin.
Po tym czasie myję mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam z każdej strony w pieprzu i wkładam do pończochy. Zawieszam w ciemnym, przewiewnym i suchym miejscu na minimum 4-5 dni. Wołowina wyszła po tym czasie idealna. Różowa i jędrna w środku, ładnie wysuszona z zewnątrz. Przekładam mięso do pojemnika i przechowuję w lodówce.