Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto WSPANIAŁY z książki 103 Ciasta Siostry Anastazji. Delikatnie zmodyfikowałam - nie byłabym sobą, gdybym tego nie zrobiła ;-). Jest bardzo pyszne, wilgotne, w sam raz na nadchodzący weekend :-). Polecam :-)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 374
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
CIASTO MAKOWE: 1. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj pozostałe składniki za wyjątkiem białek i soli. 2. Gdy składniki się połączą w osobnym naczyniu ubij pianę z białek i soli. 3. Dodaj do maku i delikatnie wymieszaj.
CIASTO SEROWE: 1. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem. 2. Dodaj pozostałe składniki za wyjątkiem białek i soli morskiej. 3. Gdy składniki się połączą w osobnym naczyniu ubij pianę z białek i soli. 4. Dodaj do sera i delikatnie wymieszaj.
CIASTO ORZECHOWE: 1. Żółtka utrzyj z cukrem. 2. Dodaj resztę składników za wyjątkiem białek i soli. 3. Gdy składniki się połączą w osobnym naczyniu ubij pianę z białek i soli. 4. Dodaj do masy orzechowej i delikatnie wymieszaj.
WYKONANIE: 1. Prostokątną formę do pieczenia wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. 2. Do formy wyłóż najpierw masę makową. 3. Na niej ułóż ciasto serowe. 4. Przykryj ciastem orzechowym. 5. Piecz w temperaturze 180°C przez około 1 godzinę.
DEKORACJA: 1. Czekoladę i mleko włóż do rondelka i roztop na najniższej mocy palnika (uważaj, aby nie przypalić czekolady). 2. Polewą udekoruj ciasto. 3. Smacznego :-)