Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy, wspanialy smak, dobre, jako dodatek do mies, takze z grilla.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 414
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 530
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 23
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 88
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 414
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 530
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 23
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 88
Składniki
Cukinie myjemy dokladnie i kroimy wzdluz na plastry o szerokosci okolo 0,5 cm. Grillujemy na ruszcie, mozna w piekarniku, ale nalezy uwazac, aby sie za bardzo nie wysuszyly. Jesli beda juz miekkie, to grillowanie nalezy zakonczyc ..... i do polmiska:-))
Cukinie zalewamy 2 lyzkami octu, odrobina balsamico, 4 lyzki oleju, 2 zabki czosnku wycisnietego przez praske, sol, pieprz i szczypta cukru do smaku. Gotowe.
Wszystko razem zamieszac i odstawic na kilka godzin do lodowki, dla przegryzienia sie smakow. Podawac wrz z miesami. bardzo dobre jako dodatek do mies z grilla. Smacznego!!!!!