Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały mus z surowych młodych buraczków , świetne pierwsze lub drugie śniadanie.Gorąco polecam.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9965
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2587
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1726
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 648
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3839
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9965
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2587
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1726
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 648
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3839
Składniki
1. Obrane i opłukane młode , małe buraczki , ścieramy na tarce o średnich oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę i przesmażamy na rozgrzanej oliwie , 1-2 minuty. Do czosnku wlewamy sok z cytryny i pomarańczy , mieszamy. Następnie dodajemy tarte buraki , przykrywamy i dusimy ok. 7 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Buraczki przekładamy do głębszej miski, studzimy , potem dodajemy pestki słonecznika i kilka listków natki pietruszki , całość blendujemy na gładki mus . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mus przekładamy do kieliszków i posypujemy posiekanymi pestkami dyni. Pozostaje mi tylko życzyć smacznego.