Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały mus z surowych młodych buraczków , świetne pierwsze lub drugie śniadanie.Gorąco polecam.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 268
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3120
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3558
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29121
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 268
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3120
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3558
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29121
Składniki
1. Obrane i opłukane młode , małe buraczki , ścieramy na tarce o średnich oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę i przesmażamy na rozgrzanej oliwie , 1-2 minuty. Do czosnku wlewamy sok z cytryny i pomarańczy , mieszamy. Następnie dodajemy tarte buraki , przykrywamy i dusimy ok. 7 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Buraczki przekładamy do głębszej miski, studzimy , potem dodajemy pestki słonecznika i kilka listków natki pietruszki , całość blendujemy na gładki mus . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mus przekładamy do kieliszków i posypujemy posiekanymi pestkami dyni. Pozostaje mi tylko życzyć smacznego.