Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,aromatyczne ,pomidorowe. Zachciało się nam żeberek ,oto i one :D podane z kopytkami i buraczkami tworzą danie idealne.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1758
Polecam, pychota.
Odsłon: 580
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 471
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1758
Polecam, pychota.
Odsłon: 580
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 471
Składniki
Żeberka myjemy ,dzielimy na porcje. Oprószamy mąką i podsmażamy na złoto z każdej strony na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do rondelka ,zalewamy bulionem wymieszanym z przyprawami ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek .Dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Cebulę kroimy w kostkę ,podsmażamy na tłuszczu ze smażenia żeberek ,osączamy z jego nadmiaru i dodajemy do potrawy. Dusimy jeszcze 20 min ,dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką i szczypiorkiem.