Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej wersji żeberka są wyjątkowo soczyste.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6989
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 122
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 867
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2253
Królowa grilla :)
Odsłon: 1749
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6989
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 122
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 867
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2253
Królowa grilla :)
Odsłon: 1749
Składniki
Mięso kroimy na kawałki, nacieramy solą. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z olejem, sosem sojowym, słodką papryką i ostrą. Marynatą zalewamy mięso, obtaczamy tak, by całe było nią pokryte. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy colą i wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika, zapiekamy 90 min pod przykryciem, następnie 30 min bez przykrycia.