Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka pieczone w rękawie

Żeberka pieczone w rękawie

Autor: GojaSM

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 447

Dodano: 18.04.2017

Odsłon: 13768

Świetnie upieczone i soczyste mięso

Składniki

  • 1,3 kg żeberek
  • 2 łyżki przyprawy do mięs (u mnie z Lidla)
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta kminu rzymskiego
  • świeże zioła: rozmaryn i tymianek
  • 2 łyżki oleju
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte mięso pokroić na mniejsze kawałki. Dodać obrany i zmiażdżony czosnek, drobno pokrojone zioła, resztę składników, i wymieszać. Pozostawić mięso na minimum godzinę, by przeszło przyprawami.

  2. Następnie ułożyć w rękawie, zapiąć go i włożyć do piekarnika na 50 - 60 min. Piec w 180 st.
    Mięso nie wymaga solenia i jest pyszne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń