Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka w winie z miętą i lubczykiem"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 423
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 98
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 423
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 98
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 29
Składniki
Żeberka myję i osuszam. W rondlu rozgrzewam smalec, obsmażam żeberka z obu stron, dodaję posiekane czosnek i cebulę.
Po ok. 2 min wlewam wino, dodaję miód, przyprawy do smaku i suszone zioła. Dolewam rosół (lub wodę), duszę mięso ok. godz., w razie potrzeby dolewam wody.
Mięso jest gotowe, gdy odchodzi od kości. Podaję je z ziemniakami purée.
70 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji 2,50 zł • Przepis na 2-3 porcje.Źródło: Kobieta i życie