Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka wieprzowe to doskonałe mięso, smakuje w różnych wcieleniach. Ja proponuje w sosie winnym
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 48
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7202
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 124
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 868
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 48
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 7202
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 124
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 868
Składniki
Żeberka podzieliłem po umyciu i osuszeniu na kawałki z dwoma kostkami. Oprószyłem solą i pieprzem, obsmażyłem na rumiano na oleju. Przełożyłem na ogrzany talerz, przykryłem folią. Na tłuszczu, który powstał ze smażenia wrzuciłem cebulę pokrojoną w piórka, grubo startą marchewkę i seler naciowy pokrojony w plasterki. Podsmażyłem, mieszając, aż cebula zbrązowiała. Oprószyłem mąką, dodałem koncentrat pomidorowy, mieszając smażyłem ok. 5 minut. Następnie zalałem winem. Gdy sos zawrzał włożyłem żeberka, gotowałem do czasu, aż sos zredukował się o połowę. Następnie dolałem bulion, dodałem wszystkie zioła , listki laurowe. Wymieszałem. Brytfankę włożyłem do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika. Na mięsie położyłem przekrojoną na pół główkę czosnku ( w łupinie ).Zapiekałem ok. 2 godzin.