Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 42
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 617
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 42
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 617
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Składniki
Ziemniaki dokładnie szorujemy, gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach, a następnie odcedzamy i odstawiamy do wystgnięcia.
Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na terce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Koperek myjemy, dokładnie osączamy i drobniutko siekamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy śmietanę, mieszamy, dodajemy starte ogórki i koperek i ponownie mieszamy.
Wystudzone ziemnaki obieramy, jeśli są duże, kroimy w plastry lub sporą kostkę, doprawiiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy pokrojoną cebulę. Całość polewamy sosem ogórkowo - koperkowym i mieszamy. Podajemy jako sałatkę lub dodatek do dań mięsnych.