Do góry

Przekąski Przepis na:

Zielona zupa z bobu

Zielona zupa z bobu

Autor: beeata

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1087

Dodano: 27.07.2010

Odsłon: 3838

Ciekawy sposób na wykorzystanie bobu inaczej :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bób należy ugotować w osolonej wodzie. Tak przygotowany obrać z "łupinek"

  2. Cebule i czosnek posiekać. Do garnka wlać 3 łyżki oleju i podsmażyć pokrojone warzywa. Po zarumienieniu dodać obrany bób.

  3. Zalać bulionem (z kostki lub wywarem z warzyw). Dodać posiekaną natkę pietruszki. Zagotować. Do smaku posolić i popieprzyć. Zmiksować

  4. Chleb pokroić w kosteczkę i przyrumienić na suchej patelni.

  5. Zupę podawać z łyżką śmietany i grzankami z chleba.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

beeata 28 lipca 2010 Dziekuję, sama robiłam tą zupę pierwszy raz, wyszła super i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 27 lipca 2010 Jeszcze nie próbowałam bobu pod tą postacią, brzmi ciekawie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń