Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-02-2017
Jak odmienić nudne ziemniaki?:) Faszerując je! W mojej wersji farszem jest mięso mielone z cebulą, papryką i serem. Do tego wystarczy maślanka i mamy pełny, sycący i treściwy obiad:).
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2346
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4977
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 130
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2346
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4977
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 130
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach przez około 45 minut. Paprykę,cebulę i koperek drobno siekamy. Sery trzemy osobno na dużych oczkach tarki.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone obsypane solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i czosnkiem. Dodajemy paprykę i cebulę, smażymy jeszcze chwilę. Dodajemy ser cheddar i koperek, mieszamy.
Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół. Za pomocą małej łyżeczki wyciągamy środek każdej z części ziemniaka tak by powstało wgłębienie, które napełniamy farszem.
Ziemniaki napełniamy farszem, posypujemy mozzarellą. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut, do zarumienienia.