Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki jak z ogniska,podane z masłem czosnkowo-paprykowym.

Ziemniaki jak z ogniska,podane z masłem czosnkowo-paprykowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 14136

Dodano:

Odsłon: 1088

Można je łatwo i szybko przygotować,praktycznie niczym nie różnią się od tych z ogniska Do tego masło czosnkowo-paprykowe i czujmy się jak na biwaku.:).Polecam:)

Składniki

  • ziemniaki ilość już zależy od Was
  • masło 1/2 kostki
  • czosnek 3-4 ząbki
  • papryczka chili
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyte ziemniaki dać do foremki i do nagrzanego piekarnika do 190st.
    Piec około 30-40min.Dugość pieczenia zależy od wielkości ziemniaków.

    Po upieczeniu układamy ziemniaki na największym palniku i pzypiekamy ze wszystkich stron by zrobiła się przypalona i chrupiąca skorupka.

    Podawać z masłem czosnkowo-papryczkowym.

    Czosnek i papryczkę drobno posiekać,wymieszać z masłem.Posolić do smaku.

    Radzę zrobić większą ilość,ziemniaki są tak smaczne,że na dwóch nie skończycie:)

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 21 lipca Pyszne, az mi slinka leci, ale na mojej ceranowej kuchni nigdy nie osiagne takiego efektu... Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 16 lipca O rany, takie ziemniaczki są super. Rewelacyjny pomysł :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 16 lipca Twój przepis przypomina mi stare, dobre czasy i niezwykły smak ziemniaków pieczonych w ognisku. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 16 lipca Pysznosci! I swietna metoda z tym przypieczeniem na palniku, smak sie sam robi! Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń