Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne kuleczki zawinięte w ciasto francuskie - pyszne!
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 235
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 910
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 77
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 132
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 661
Polecam.
Odsłon: 249
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 235
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 910
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 77
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 132
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 661
Polecam.
Odsłon: 249
Składniki
Mięso mielone (surowe) przyprawiamy, ja dodałam podsmażoną na maśle cebulkę i czosnek, sól, pieprz trochę vegety, można oczywiście doprawić po swojemu, ziołami, itp. Formujemy z mięsa kule wielkości orzecha włoskiego. Ciasto francuskie tniemy wzdłóż (tj. po dłuższym boku) na cienkie paseczki (4-5 mm) i obtaczamy naokoło mięsnej kuli. Wykładamy gotowe kule na blaszkę i smarujemy roztrzepanym jajkiem (pominęłam). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy 30-40 minut. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno :)