Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne kuleczki zawinięte w ciasto francuskie - pyszne!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 185
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 384
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1762
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3316
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26815
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 185
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 384
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1762
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3316
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26815
Składniki
Mięso mielone (surowe) przyprawiamy, ja dodałam podsmażoną na maśle cebulkę i czosnek, sól, pieprz trochę vegety, można oczywiście doprawić po swojemu, ziołami, itp. Formujemy z mięsa kule wielkości orzecha włoskiego. Ciasto francuskie tniemy wzdłóż (tj. po dłuższym boku) na cienkie paseczki (4-5 mm) i obtaczamy naokoło mięsnej kuli. Wykładamy gotowe kule na blaszkę i smarujemy roztrzepanym jajkiem (pominęłam). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy 30-40 minut. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno :)