Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy smaki jesieni. Zupa cebulowa jest jedną z tych, które nigdy nam się nie znudzą. Prosta i szybka w przygotowaniu, ze świetnymi grzankami...można też ją zmiksować...ale czasami warto opuścić ten temat i zjeść coś, co czuć pod zębami ;)
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 28
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 17
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 23
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 28
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 17
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 23
Składniki
Cebule obieramy, szklimy na oliwie, zasypujemy cukrem i chwilę karmelizujemy. Następnie zalewamy winem, lekko odparowujemy ( ok. 10 min na średnim płomieniu ). Zalewamy gorącym bulionem, pod przykryciem gotujemy 15-20 min. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Bagietkę kroimy na 1 cm kromki, posypujemy startym serem, zapiekamy 5-6 min w temp 200°C. Zupę podajemy ze świeżo upieczoną bagietką