Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy smaki jesieni. Zupa cebulowa jest jedną z tych, które nigdy nam się nie znudzą. Prosta i szybka w przygotowaniu, ze świetnymi grzankami...można też ją zmiksować...ale czasami warto opuścić ten temat i zjeść coś, co czuć pod zębami ;)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 748
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5433
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9254
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 140
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 748
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5433
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9254
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 140
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 99
Składniki
Cebule obieramy, szklimy na oliwie, zasypujemy cukrem i chwilę karmelizujemy. Następnie zalewamy winem, lekko odparowujemy ( ok. 10 min na średnim płomieniu ). Zalewamy gorącym bulionem, pod przykryciem gotujemy 15-20 min. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Bagietkę kroimy na 1 cm kromki, posypujemy startym serem, zapiekamy 5-6 min w temp 200°C. Zupę podajemy ze świeżo upieczoną bagietką