Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy smaki jesieni. Zupa cebulowa jest jedną z tych, które nigdy nam się nie znudzą. Prosta i szybka w przygotowaniu, ze świetnymi grzankami...można też ją zmiksować...ale czasami warto opuścić ten temat i zjeść coś, co czuć pod zębami ;)
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 144
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 37
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 213
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 120
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 144
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 37
Szukasz pomysłu na szybkie, sycące i pyszne śniadanie? Tortilla z patelni to...
Odsłon: 213
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 120
Składniki
Cebule obieramy, szklimy na oliwie, zasypujemy cukrem i chwilę karmelizujemy. Następnie zalewamy winem, lekko odparowujemy ( ok. 10 min na średnim płomieniu ). Zalewamy gorącym bulionem, pod przykryciem gotujemy 15-20 min. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Bagietkę kroimy na 1 cm kromki, posypujemy startym serem, zapiekamy 5-6 min w temp 200°C. Zupę podajemy ze świeżo upieczoną bagietką