Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa z kiełbasą

Zupa gulaszowa z kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6735

Dodano:

Odsłon: 5696

Słodka zupa, szybka, tania i sycąca.

Składniki

  • 4 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • łyżeczka cukru
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • kawałek cienkiej kiełbaski
  • sól, pieprz, kolendra do smaku
  • 2 łyżki natki pietruszki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew, ziemniaki i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę. W dużym rondlu rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, podsmażamy cebulę. Po chwili dodajemy marchew, ziemniaki i chwilę dusimy. Następnie dodajemy cukier, przyprawiamy solą, pieprzem i kolendrą, dodajemy bulion i dusimy, aż warzywa zmiękną. Kiełbasę kroimy w plasterki, rumienimy na suchej patelni i dodajemy do zupy. Natkę siekamy, dodajemy wraz ze śmietaną do garnka. Mieszamy i chwilę podgrzewamy. W razie potrzeby mocniej doprawić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia580 01 października 2012 jest pycha...zrobiłam i mąż który generalnie zup nie jada tą zupę jadł 2 dni :D

13 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń