Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z dyni jest banalnie prosta, a więc może ją zrobić nawet początkujący kucharz.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10671
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1171
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11606
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 617
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10671
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1171
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11606
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 617
Składniki
Dynię obierz ze skórki, oczyść z włókien i pestek i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj, czerwoną paprykę i papryczkę chilli umyj i pokrój.
Następnie zeszklij w garnku drobno posiekaną cebulę, posiekany czosnek i starty imbir. Dodaj pokroją dynie, czerwoną paprykę i smaż kilka minut.
Wlej wywar warzywny lub rosół, dodaj pokrojoną papryczkę chilli, startą skórkę z cytryny, łyżkę sosu sojowego, dopraw solą, pieprzem i gotuj około 30 minut, aż dynia i czerwona papryka będą miękkie.
Pod koniec należy dokładnie wszystko zmiksować ręcznym blenderem na aksamitną konsystencję i przyprawić solą, pieprzem.
Gotową zupę podawaj z ugotowaną według przepisu na opakowaniu soczewicą.