Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten smak, mmmm... ten zapach unosił się w powietrzu <3
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1719
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3245
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26731
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1719
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3245
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26731
Składniki
Żeberka myjemy, zalewamy zimną wodą, dodajemy sól (1/2 łyżeczki) i gotujemy 30 min. Następnie mięso wyjmujemy, przecedzamy wywar, dodajemy starte jarzyny, gotujemy 10 min. Ogórki ścieramy na tarce do jarzyn, dodajemy do zupy i gotujemy do ich miękkości. Następnie wlewamy kwas z ogórków, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę lekko studzimy i blendujemy (można na gładko lub tak jak u nas nie całkiem zmiksowana). Następnie wrzucamy posiekany koperek. Podajemy z kleksem śmietany, pokrojonym na plasterki mięsem i posiekanym szczypiorkiem.