Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z kiszonych ogórków

Zupa krem z kiszonych ogórków

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1667 Ocena: 38696

Dodano: 04.11.2016

Odsłon: 8362

Ten smak, mmmm... ten zapach unosił się w powietrzu <3

Składniki

  • 500 g żeberek
  • 500 g ogórków kiszonych
  • 1/2 szklanki kwasu z ogórków
  • 1 duża marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • koperek
  • szczypiorek
  • śmietana 18%
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Żeberka myjemy, zalewamy zimną wodą, dodajemy sól (1/2 łyżeczki) i gotujemy 30 min. Następnie mięso wyjmujemy, przecedzamy wywar, dodajemy starte jarzyny, gotujemy 10 min.
    Ogórki ścieramy na tarce do jarzyn, dodajemy do zupy i gotujemy do ich miękkości. Następnie wlewamy kwas z ogórków, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę lekko studzimy i blendujemy (można na gładko lub tak jak u nas nie całkiem zmiksowana). Następnie wrzucamy posiekany koperek.
    Podajemy z kleksem śmietany, pokrojonym na plasterki mięsem i posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 04 listopada 2016 Jedna z moich ulubionych zup,ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 04 listopada 2016 polski ramen ;-) żeberkowo-ogôrkowy ;-) pyyyyychaaaaa ;-) mniammmmmmmmmmmm....... Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 04 listopada 2016 Ślinianki mi zaczęły pracować na sam widok...coś pysznego..uwielbiam mmmm...ale bym zjadła:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 04 listopada 2016 :):):):):):) to co lubimy najbardziej OGÓRKI KISZONE mniam.......... Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń